tiistai 5. huhtikuuta 2011

Sopeudun Sansibarille

05.04.2011, Matemwe Beach, Zanzibar

Pääsin Sansibarille, ja nyt on ollut jatkuvasti menoa. Meillä on talo Zanzibar Cityn lähiössä: kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuone, ruokailuhuone ja keittiö. Meillä on myös pieni terassi ja puutarha.



Talo on söpö ja sympaattinen, ja loistavana (pakollisena) lisänä on meidän master bedroomin ilmastointi. Sansibarilla on kuuma. Todella.

Kirjoitan tätä rannalta. Lainaamme kavereiden rantataloa, joka on aivan uusi ja todella upea. Miinuksena mainittakoon, ettei tänne ole vielä asennettu ilmastointia. Pelkkä tuuletinkin toki auttaa huomattavasti, mutta aivan samaan mukavuustasoon ei pääse.

Heti kun saavuin tänne, talostamme menivät sähköt yli kahdeksi päiväksi. Siis koko alueelta katkesivat sähköt. Kukaan koko naapurustossa ei kyennyt nukkumaan – paitsi minä, äärimmäisen väsynyt suomalainen.

Suomalaisilla naisilla on täällä muuten varsin kehno maine. Sanottakoon vielä, että se on ilmeisesti varsin ansaittua. Itse koitan osoittaa olevani ihan normaali ihminen, ja ainakin tähän asti Khamiksen perheeseen tutustuminen on mennyt hyvin. Tänään illalla menen siskon kanssa häihin.

Pukeutumiseen kannattaa kiinnittää hiukan huomiota. Turistina voi juoksennella ympäriinsä muovisandaaleissa, minishortseissa ja tuubitopissa, mutta jos suunnittelee pidempää oleskelua, suosittelen peittävämpää asua. Helpointa on käyttää pitkää hellemekkoa ja kaupungilla ollessa peittää yläosa kevyellä huivilla. Itse käytän välillä kahta huivia, joista pienempi on hiusten ympärillä ja isompi harteilla tai myös kevyseti pään ympärillä.

Paikalliset naiset käyttävät lähes poikkeuksetta huivia. Mannermaalaiset eivät usein vaivaudu. Periaatteessa siis mikä tahansa täysin peittävästä täysin paljastavaan käy. Ja kotona saa toki pitää päällään mitä haluaa.

Monesti kyllä säälin miehiä farkuissa ja teepaidassa, mekko ja huivi on huomattavasti miellyttävämpi vaihtoehto näissä sääolosuhteissa.

Kotoutuminen on siis hyvin käynnissä. Vielä ei varsinainen arki kuitenkaan ole alkanut, sillä kavereita on ollut kylässä tulostani saakka.

(Tässä kuvassa pesemme hampaita rantatalolla perinteisestä oksasta tehdyllä superharjalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti