maanantai 14. maaliskuuta 2011

Orvoista ja työmoraalistani

14.03.2011, Neema Crafts, Iringa

Nyt pitäisi vihdoin tehdä töitä. Tänään on maanantai, tulimme Iringaan launtaina illalla. Lauantai ja pitkä pätkä sunnuntaitakin meni kavereiden tapaamisen merkeissä, ja vihdoin pääsi tanssimaan! Olen tainnut oppia jotain afro-tunneilla, kun sain kommentteja: kyllä huomaa, että oot ollut täällä ennenkin.

Mutta siis töitä. Eilen käytiin International Schoolin opettajien kanssa vierailulla paikallisessa orpokodissa. Lapsia siellä oli vain 36, joten paikka oli varsin mukava ja inhimillinen. Juho soitteli lasten kanssa kitaraa ja voi olla, että lentäjäksi halunneen pojan unelma-ammatti vaihtui rokkistaraan. Käymme siis orpokodeissa korruptoimassa nuoret mielet.

Tällä viikolla meidän on tarkoitus käydä läheisessä kylässä olevassa orpokodissa, jossa lapsia on 500. Pelkään pahoin, ettei kokemus ole yhtä miellyttävä. Olen kuullut, että joissain näistä paikoista lapset saavat niin vähän huomiota ja hoitoa aikuisilta, että takertuvat kehen tahansa paikalle tulevaan.

Työn makuun pääseminen on täällä iringassa sentään tuhannesti helpompaa kuin Dar es Salaamissa. Iringan ilmastoa voisi kutsua miellyttäväksi Suomen kesäksi maustettuna upeilla vuorimaisemilla. Täällä on myös huomattavasti rauhallisempaa, ja kaupungin pienen koon takia asioita on suhteellisen helppo hallita. Darissa energia menee pitkälti sään ja ympäristön sietämiseen.

Tämän viikon tehtävälistalla on kolme artikkelia ja kaksi mainosta, joista toinen on televisioon. Nämä mainoskeikat tulivat yllätyksenä, mutta tuntuu kivalta tehdä jotain sellaista, joka jää tänne Tansaniaan eikä tule julkaistuksi vain Suomessa!

Haraka haraka haina baraka.
Kiireellä ei saavuta siunauksia, tai kiireessä ei siunaannu saavutuksia.

Colors of Zanzibar suomeksi    Colors of Zanzibar in English

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti