perjantai 11. maaliskuuta 2011

Melua ja rakennustyömaita

11.03.2011 Kariakoo, Dar es Salaam

Kariakoo on aina ollut yksi lempipaikoistani koko Tansaniassa. Nyt on kuitenkin tullut tätäkin jo aimo annos. Tööt tööt. Tööt. Huutoa. Minareetti. Naapurin musiikki. Kämppisten musiikki. Päässäkin soi.

Muutimme Khamiksen ystävien luokse, saimme omat huoneet ja olo on ihan lokoisa. Asunto on viidennessä kerroksessa, joten melu voisi olla pahempikin.

Melusta ja autoista. Nytkin juuri menee jokin hälytysajoneuvo ohi. Ja sen seurauksena muiden autojen tööt ja tööt tööt. Ja juuri nyt on jo keskiyö.

Olimme menossa erääseen bisnestapaamiseen, mutta jouduimme odottamaan muiden saapumista puolisen tuntia. Istuimme kadulla ja minä ihmettelin, miksi jonkun auton varashälytin on koko ajan päällä, menee pois päältä, vinkuu taas ja sitten ei. Ihmettelin kunnes Khamis osoitti parvekkeelle, jossa oli papukaija. Papukaijasta on tullut täydellinen varashälytinimitaattori, ja erittäin äänekäs sellainen, koko kadun iloksi!

Pojat selvisivät sairauksistaan ja elämä on ollut mukavaa. Ollaan hengailtu tällä asunnolla, käyty hoitamassa asioita ja tavattu ihmisiä. Khamis oli herttaisen järkyttynyt kun vein hänet Mlimani City -ostoskeksukseen, ja siellä Game-nimiseen tavarataloon. ”Ei voi olla! Prisma! Ei miksi, just lähdettiin Suomesta ja nyt ollaan Prismassa!”

Tämä maa ja varsinkin Dar muuttuvat käsittämätöntä vauhtia. Ostoskeskuksia, hienoja ravintoloita, hotelleja, baareja. Ja koko kaupunkiin, erityisesti tänne Kariakoohon, rakennetaan koko ajan. Pelkästään meidän asunnon ikkunoista katsomalla voi nähdä 30 eri rakennustyömaata. Pienet talot jyrätään ja tilalle tulee 5-10-kerroksisia asuintaloja. Muualle kaupunkiin nousee toimistorakennuksia, lähestulkoon pilvenpiirtäjiä.

Afrikasta on aika moneksi.

Khamis lähti aamulla Sansibarille, me lähdemme Juhon kanssa huomenna Iringaan. Päivä bussissa.

Colors of Zanzibar suomeksi     Colors of Zanzibar in English

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti